Vrijwilliger

Fietst u graag en wilt u zinvol vrijwilligerswerk doen? Sluit u dan aan bij Fietsmaatjes Nieuwkoop!

Wij zijn er voor mensen die graag willen fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kunnen of willen. Dat zijn onze gasten. Wij koppelen hen aan een vrijwilliger om samen gezellige fietsritten te maken. Uit ervaring blijkt dat de vrijwilligers van Fietsmaatjes Nieuwkoop hier net zo veel plezier aan beleven als de gasten.

Hoe werkt het?

U bepaalt zelf hoe vaak en op welke dag u wilt fietsen. Dit kan in de ochtend zijn, middag of avond. Wij zoeken een gast die bij u past. Na een eerste kennismaking met uw gast maakt u samen afspraken wanneer u wilt gaan fietsen. Wilt u fietsen met iemand die u al kent, of wilt u met meerdere gasten fietsen? Het kan allemaal!

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

Als u zich aanmeldt als vrijwilliger, neemt de coördinator contact met u op. U krijgt een intakegesprek en daarna een proefrit. Wij leggen u dan uit:

  • hoe de duofiets werkt;
  • hoe u veilig op pad gaat met de duofiets;
  • hoe u een fiets kunt reserveren;
  • hoe het ophalen en terugbrengen van een fiets werkt.

Daarnaast laten wij u ook ervaren hoe het is om als gast naast een vrijwilliger op de duofiets te zitten.

Onze duofietsen

Al onze duofietsen hebben elektrische trapondersteuning en versnellingen. De gast kan zelf meefietsen, maar dat hoeft niet. De duofietsen worden een paar keer per week gecontroleerd op kleine gebreken, de bandenspanning, remmen etc.

Enthousiast geworden?

Meldt u dan direct aan! Bel of stuur een berichtje naar: 06 – 44 81 36 07. U kunt ook een email sturen naar: info@fietsmaatjesnieuwkoop.nl

Scroll naar boven